Jacob Vilhelm Larsen

Jacob Vilhelm Larsen ble født i 1976 i byen Hjørring, Danmark. Han viste tidlig musikalsk evne som kornettspiller på sin lokale musikkskole under ledelse av Gunnar La Cour, og senere under den høyt respekterte Herbert Møller. I 2000 flyttet han til Århus, hvor han studerte trompet og dirigering ved Det Jyske Musikkonservatorium. Under sine studier her ble han en av grunnleggerne for musikkonservatoriumets brasskvintett.

I 2002 ble Jacob ansatt som fastdirigent for Silkeborg Brass Band, som under hans ledelse oppnådde to andreplasser i det danske nasjonale mesterskap før han returnerte til Aarhus Brassband og ledet bandet til seier under den internasjonale Nyborgkonkurransen i 2007. Korpset oppnådde samme sesongen også en andreplass i det danske nasjonale mesterskap.

Etter å ha uteksaminert fra Det Jyske Musikkonservatorium med en mastergrad, har Jacob jobbet som en vellykket freelancer musiker. Blant annet ved å hevde en tredjeplass i den prestisjetunge Holmboe komponeringskonkurranse og for deretter å ha utviklet en karriere som ettertraktet komponist og arrangør i hele Europa.

I 2009 ble han utnevnt til fast dirigent for Stavanger Brass Band i Norge. Med et høyt respektert rykte som dirigent, komponist og arrangør, forlot han denne stillingen i 2012 for å møte kravene til en stadig økende arbeidsmengde, noe som førte til et nært samarbeid med Ian Porthouse og Tredegar Town Band i 2013.

Jacob ble utnevnt til «sjefskomponist» for Reg Vardy Band i perioden 2015-2017.

I løpet av hans periode i Norge oppnådde han også flere gode resultater med Musikkorpset Gjallarhorn, Sola Brass Band og Oltedal Skolekorps.